Comuna Agrij este situata în partea de sud-est a judetului Salaj la o distanta de 22 km de municipiul Zalau- resedinta de judet, fiind si cel mai apropiat centru urban. Distanta fata de celelalte orase ale judetului sunt; Jibou - 42 km, Simleul Silvaniei – 30 km si Cehu Silvaniei – 53 km.Are o suprafata de 33,03 kmp, ceea ce reprezinta 0,85% din suprafata judetului si urmatoarele sate componente:
- Satul Agrij – centrul politic-administrativ al comunei este asezat de o parte si de alta a Vaii Agrijului si a afluentului acestuia Meses, avand urmatoarele coordonate geografice; 47 grade 17’15’’ latitudine nordica si 23 grade 5’30’’ longitudine estica;
- Satul Rastoltu Desert aflat la o distanta de 4 km fata de centrul de comuna, fiind strabatut de Valea Rastoltului, Pârâul Fagetelor si Pârâul Sântamariei, avand urmatoarele coordonate geografice; 47grade ’45’’ latitudine nordica si 23 grade 6’41’ longitudine estica.
Actuala forma de organizare a comunei, cu doar doua localitati componente, este rezultatul desprinderii localitatilor Treznea si Bozna, localitati ce formeaza împreuna o unitate administrativ teritoriala de sine statatoare, respectiv comuna Treznea.
Comuna se invecineaza cu teritoriul urmatoarelor unitati administrativ teritoriale:
Axa de circulatie majora a comunei este drumul judetean DJ 108 A Romanasi-Agrij-Ciucea ( judetul Cluj) care în localitatea Agrij intersecteaza drumul judetean DL 108 R Treznea-Agrij, asigurând accesul spre municipiul Zalau.
Satul apartinator comunei, Rastoltu Desert, este legat de centrul de comuna , prin drumul comunal DC 72 Rastoltu Desert - Agrij, fiind situat la o distanta de 4,5 km. Primele scoli pe teritoriul comunei Agrij sunt amintite din a doua jumatate a sec. al XVIII-lea. În anul 1907, satul Agrij este amintit ca având “ scoala confesionala greco-catolica” zidita din piatra în anul 1895. Locuitorii comunei, prin eforturi financiare proprii s-au preocupat de îmbunatatirea conditiilor pentru învatamânt. Astfel ca în anii 1925, 1936 s-au mai construit sali de clasa din lemn si pamânt, acoperite cu tigla.
Scoala functioneaza în localul actual din 1966, în 1973 s-au mai adaugat doua sali de clasa destinate gradinitei, iar în anul 1982 s-a dat în folosinta si un corp de cladire P+1. Cladirea scolii este situata în centrul civic al localitatii Agrij, într-un loc pitoresc, între Valea Agrijului si Valea Meses, într-o zona depresionara înconjurata la nord de dealuri, iar la est de lunca Vaii Agrijului. Localul scolii se afla lânga soseaua Jibou-Ciucea.